Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3211
De la 07 Ianuarie 2003
123199514
pnl
Ecaterina Andronescu:

E o problemă cu învăţământul din mediul rural

  • 37.000 elevi nu au luat nici 5 la evaluare
  • 19 August 2012, 23:00
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca exista o problema cu invatamantul din mediul rural, in conditiile in care sunt 56.000 de absolventi ai clasei a VIII-a care nu au reusit sa ia macar nota 5.00 la examenul de evaluare, dintre acestia 37.000 fiind din comune si sate.
Potrivit ministrului Educatiei, care s-a aflat, vineri, la Targoviste, o cauza a rezultatelor negative este ca au fost inchise, in ultimii ani, circa 2.000 de scoli, cele mai multe din mediul rural, transmite Mediafax.
"Multe dintre aceste rezultate sunt datorate si faptului ca au fost inchise, in ultimii ani, circa 2.000 de scoli, majoritatea acestora din mediul rural. Asta inseamna ca scoala s-a indepartat de domiciliu, nu au fost puse la dispozitia elevilor microbuze si, ca urmare, unui elev care parcurge cinci - sase sau uneori opt kilometri pe jos, dimineata, dupa-amiaza, este greu sa ii mai ceri performanta scolara. Acesti copii nu au nicio vina ca s-au nascut in mediul rural.(...)
Sunt 56.000 de absolventi ai clasei a VIII-a care nu au reusit sa ia macar nota 5 la examenul de evaluare. Dintre acestia, 37.000 sunt in mediul rural, ceea ce arata cat se poate de limpede ca avem o problema cu invatamantul din mediul rural, asupra caruia trebuie sa ne orientam atentia, preocuparile si mai ales masurile de remediere a acestor deficiente", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targoviste.
In conferinta de presa sustinuta, vineri, la Targoviste, ministrul Ecaterina Andronescu a abordat si problemele invatamantului profesional si al liceelor tehnologice, unde exista "o mare problema". "Daca ne-am uita la rezultatele de la bacalaureat si acolo concluzia este surprinzatoare si nemultumitoare.Si anume scoala romaneasca, scoala liceala s-a polarizat excesiv.
Pe de o parte sunt liceele teoretice, care aduna cei mai buni elevi, care promoveaza examenul de bacalaureat intr-o proportie de peste 85% si la polul celalalt se plaseaza liceele tehnologice, unde promovarea este, in medie, de 25%. De aici, concluzia ca avem o mare problema in ceea ce priveste invatamantul profesional, cel din liceele tehnologice. De aceea, anul acesta ne vom concentra spre regandirea invatamantului tehnologic si la adaptarea lui la cererea pietei muncii", a mai precizat Ecaterina Andronescu.
Ministrul Ecaterina Andronescu a vizitat, vineri, mai multe unitati scolare din Dambovita, gradinita si scoala Fantanele-Cojasca, gradinita Dambovicioara-Branistea, scoala cu clasele I-VIII Cazaci - Nucet, liceul Voinesti, gradinita Cretulesti - Matasaru si la scoala Romanesti-Potlogi, a participat la o sedinta cu directori de scoli si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean si s-a intalnit cu conducerea Universitatii "Valahia" din Targoviste.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Biblică
Dinamica economiei - Paul Onişa
Lumea lu' Rotundu: Porolissum Zalău
China cere Japoniei să înceteze imediat acţiunile împotriva suveranităţii sale
60% dintre germani, în favoarea menţinerii ţării în zona euro
Victor Ponta face, pe blog, un raport preliminar al guvernării sale
"100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL"
Radu Stroe anunţă modificări majore în listele electorale permanente
se prevede o răsturnarea situaţiei la CCR
Reportaj de vacanţă
Ioan Rotundu
Primarul Poprtariuc are probleme cu realizările lui Flutur
Aproape o sută de morţi din judeţ au votat la referendum
Botoşani: Preţuri mici pentru reabilitarea drumurilor din judeţ
CAS nu este deloc darnică cu cei din medicina dentară
Din această toamnă elevii nu vor mai fi vaccinaţi în şcoli
măsura a stârnit numeroase controverse
CA al IŞJ va decide calificativul final al directorilor de şcoli
Azi începe a doua sesiune a Bacului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog