Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3553
De la 07 Ianuarie 2003
123199856
pnl
Motreanu:

Liberalii cu angajament la Securitate vor avea acelaşi tratament ca Muscă

  • 18 August 2006, 23:00
Secretarul general PNL, deputatul Dan Motreanu, a declarat vineri agenţiei NewsIn că toţi demnitarii liberali care au semnat un angajament cu Securitatea vor avea parte de acelaşi tratament ca Mona Muscă, existând deja decizia de retragere a sprijinului politic pentru cei aflaţi în această situaţie.
Motreanu a susţinut că membrii conducerii liberale vor discuta toate cazurile aflate în atenţia opinie publice, pe lista neagră figurând în prezent mai multe nume ale unor demnitari PNL: deputaţii Titus Gheorghiof, Ioan Ghişe, Gheorghe Dragomir, Liviu Câmpanu şi Emilian Frâncu. Secretarul general al partidului a mai spus că membrii Biroului Permanent Central al PNL aşteaptă datele complete de la CNSAS, precum şi explicaţiile celor acuzaţi că au colaborat cu securitatea. El va propune publicarea dosarelor pe site-ul partidului. Şedinţa BPC programată pentru luni ar putea fi însă amânată din cauza unor probleme de sănătate ale preşedintelui liberal Călin Popescu Tăriceanu.
Cu toate acestea, Titus Gheorghiof, membru şi el al Biroului Permanent Central şi deputat PNL de Arad, ar putea scăpa cu faţa curată, deşi trei consilieri judeţeni ai PNL Arad au cerut deja excluderea lui din partid pentru colaboare cu Securitatea. Sancţionarea lui Gheorghiof este pusă sub semnul întrebării pentru că, după ce a fost deconspirat de către CNSAS că a colaborat cu securitatea, deputatul liberal a câştigat recent contestaţia, votul Colegiului întorcându-se în favoarea sa. Liberalul a intrat în vizorul CNSAS acum două luni, în arhiva aflându-se un dosar de reţea, cu angajament şi mai multe note informative. Verdictul a fost de poliţie politică, însă, ulterior, membrii Colegiului CNSAS au invocat faptul că angajamentul, semnat în perioada în care Gheorghiof era în armata, nu a produs rezultate vreme de mulţi ani. Ca şi în cazul lui Mircea Ionescu Quintus, Gheorghiof susţine că este victima regimului comunist, angajamentul fiind semnat sub presiune şi după ce acesta a făcut închisoare. Aflat într-o situaţie similară, Quintus a demisionat totuşi din funcţia de preşedinte de onoare al PNL, motivându-şi gestul prin aceea că nu doreşte ca imaginea partidului să aibă de suferit din cauza "atacurilor nefondate" la adresa sa.
Solicitarea de excludere formulată de cei trei consilieri PNL Arad vine şi pe fondul unui scandal mai vechi din organizaţia PNL Arad, unde alegerile interne au fost anulate în februarie a.c. După zece ani de şefie, Gheorghiof a pierdut conducerea PNL Arad, însă scrutinul a fost invalidat de conducerea centrală a partidului din cauza acuzaţiilor de fraudare, actualmente organizaţia fiind coordonată de un interimat.
Deputatul şi liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a negat şi el orice colaborarea cu securitatea, susţinând la ultima şedinţă a BPC că nu există un dosar pe numele său şi că nu a furnizat niciodată note informative, singurul document aflat în posesia CNSAS fiind o fişă a postului său de furier al Statului Major. În cazul său, Biroul Permanent Central al PNL a stabilit că nu se pune problema sancţionării, pentru că nu există dovezi că a semnat un angajament cu securitatea.
Şi deputatul Ioan Ghişe susţine că nu a făcut poliţie politică, dar a admis că a semnat un angajament cu securitatea şi că a dat şapte note informative. Decizia conducerii PNL este aceea de a retrage sprijinul politic pentru toţi acei demnitari care au semnat angajament. De asemenea, PNL a anunţat, prin vocea preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, că vrea modificarea legii Ticu pentru a elimina sintagma de poliţie politică în spatele căreia se ascund mulţi dintre informatori, pretinzând că au colaborat cu securitatea, dar nu au adus atingere drepturilor individului.
Conducerea PNL va lua în discuţie şi cazul deputatului vâlcean Emilin Frâncu, care a recunoscut că a dat "nişte note informative nevinovate", dar că nu a făcut poliţie politică.
Titus Gheorghiof şi Gheorghe Dragomir fac parte din structurile de conducere ale PNL, inclusiv din Delegaţia Permanentă care urmează să decidă excluderea Monei Muscă din partid. În condiţiile în care Dragomir şi Câmpanu au fost nişte surprize pentru liberalii şi în condiţiile în care este posibil ca CNSAS să deconspire şi alţi demnitari liberali, despre trecutul cărora nu se ştie nimic în partid, votul din cadrul Delegaţiei Permanete ar putea să se întoarcă în favoarea Monei Muscă, fiind de aşteptat o oarecare solidaritate din partea celor vulnerabili.
Fostul preşedinte liberal Valeriu Stoica a acuzat deja conducerea PNL că aplică unităţi de măsură diferite, sancţionarea Monei Muscă reprezentând doar o vendetă politică. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un răspuns nimerit
Horoscop
Comentariu la comentarii (CXL)
(Ioan Rotundu)
Inaugurarea Parcului Suharău
Olandezii vor să deschidă un centru de bătrâni la Botoşani
Conţac nu va sprijini la Guvern reabilitarea bisericilor
Mobilier nou pentru câteva unităţi şcolare
Bufet spart de un minor
Viteza excesivă l-a băgat în spital
Şcolile care au primit bani pentru dotări vor fi verificate
Oamenii preferă să-şi dea pământul în arendă
Ciocnire cu scântei între prefectul Roman şi preşedintele Conţac
Democraţii organizează Cupa Liceelor
Conservatorii şi-au inaugurat noul sediu
Pompierii s-au pus rău cu Dumnezeu, sancţionându-I slujitorii
Săracii sunt mari reclamagii, iar bogaţii încurajează mica ciupeală
Sărăcia ne ţine departe de cinema
Evaziune cu alcool, pe picior mare, la Tudora
Avocaţii lui Harnagea şi Talpeş se contrazic
Hărdău se dezice de acuzaţiile venite de la Iaşi
Constantinescu vrea să dea în judecată Colegiul CNSAS şi şefii serviciilor
"Socialul, în România, va fi fundamental încă două generaţii"
Am colaborat cu securitatea, dar n-am făcut rău
Românii sunt nemulţumiţi de corupţie, de sistemul sanitar şi de agricultură
Tinerii căsătoriţi vor putea primi subvenţie pentru casă
Românii evaluează şcolile în funcţie de pregătirea dascălilor
Friptura care-i scoate din sărite pe vecini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog