Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10005
De la 07 Ianuarie 2003
123231073
pnl

Sediul Vămii Rădăuţi Prut a fost ridicat pe banii lui Paşalău

  • 8 March 2011, 23:00
Ieri, prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a anunţat rezultatele verificărilor efectuate la Vama Rădăuţi, care au avut drept principal scop identificarea condiţiilor în care a fost ridicată construcţia considerată ilegală, pe când şef era Ovidiu Paşalău.
Raportul întocmit de echipa din cadrul IJPF a scos la iveală un adevăr care fusese bănuit încă de la început de către şefii judeţului. Construcţia care a fost ridicată pe terenul Consiliului Judeţean Botoşani, preluat de la Primăria Rădăuţi Prut, nu are la bază forme legale.
Potrivit celor cuprinse în raport, sediul a fost construit de către Întreprinderea Individuală Aiftincăi Corneliu, cu sediul în Pălţiniş, care a susţinut că pentru întreaga lucrare a primit suma de 3.500 lei prin virament bancar, refuzând să dea detalii cu privire la persoana care i-a virat banii în cont, precizând că pentru întreaga lucrare a folosit zilieri din zonă, iar banii pentru zilieri îi primea la finalul zilei, refuzând să spună de la cine. Tot din raportul întocmit reisese că Ovidiu-Adrian Paşalău este cel care a asigurat resursele financiare pentru ridicarea construcţiei.
„Am constatat, în urma vizitei de la Vama Rădăuţi Prut, existenţa unei construcţii fără forme legale, chiar în interiorul vămii, dar şi a unor containere unde se efectua comerţ, la fel fără autorizare. Am solicitat răspuns de la Autoritatea Naţională a Vămilor şi de la Poliţia de Frontieră dacă această construcţia s-a făcut cu forme legale, sursa de finanţare pentru această investiţie şi destinaţia respectivului imobil.
Am primit răspuns că s-a făcut cu încălcarea legii şi că Vama Rădăuţi Prut nu se regăseşte în lista de investiţii a Autorităţii Naţionale a Vămilor. În cazul în care se constată nereguli, am solicitat demararea unei anchete administrative. Ideea este următoarea: ce s-a făcut acolo s-a făcut cu încălcarea legii”
, a declarat prefectul Cristian Roman.
Cel care a dispus construirea sediului de vamă ca pe moşia proprie a fost Paşalău Ovidiu Adrian, fostul şef al Vămii Rădăuţi Prut, scopul fiind destinat comisionarului vamal, fără obţinerea autorizaţiei de construcţie, concluzie desprinsă din raportul menţionat.
„În ceea ce priveşte sursa de finanţare este cert doar că nu au existat sume de bani cu această destinaţie puse la dispoziţie de Autoritatea Vamală.
Din raportul şefului Punctului de Frontieră Rădăuţi Prut, subinspectorul de poliţie Butnariu Laurenţiu, rezultă că la momentul când au fost demarate lucrările de construcţie, s-a luat legătura cu şeful Biroului vamal, acesta precizând că deţine toate aprobările necesare în vederea ridicării construcţiei. Referitor la sursa de finanţare, domnul Paşalău a menţionat că deţine inclusiv aprobarea Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale şi ANV Bucureşti.
La solicitarea şefului Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, adresată domnului Paşalău Ovidiu, şef al Biroului Vamal, de a-i prezenta aprobările legale pentru ridicarea construcţiei, acesta l-a avertizat cu repercusiuni asupra carierei sale profesionale, inclusiv cu schimbarea din funcţie”
, se menţionează în raportul întocmit.
În consecinţă, prefectul Cristian Roman a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut subcomisar de poliţie Gavrilescu Marius şi a şefului Punctului de Trecere a Frontierei subinspector de poliţie Butnaru Laurenţiu pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici, constând în aceea că, în perioada mai-iunie 2010, în calitate de şefi al SPF şi al PTF au permis accesul în incinta punctului unor persoane pentru construirea unui imobil fără a se verifica respectarea prevederilor legale. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta i i-a pus gând rău lui Marian Vanghelie
Guvernul va disponibiliza în 2011 peste 1000 angajaţi MAI
proiectul de lege a fost trimis Parelamentului
Scandal în Rusia pe sema premierului Putin
Preţul petrolului a scăzut uşor
"Cerbul de Aur" nu va fi organizat nici ăn 2011
Bancul zilei: Dispută americano-japoneză
Horoscop
Ce nu s-a văzut la televizor după ce Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii
deputaţi USL care au votat la două mâini
Hotărârile judecătoreşti destabilizează bugetul instituţiilor
Senatorii au votat să plătim mai mult pentru Sănătate
Iar suntem invitaţi să ne vaccinăm antigripal
Botoşănenii ar putea avea un spital de gradul III
Surprins de jandarmi în momentul furtului
Caricatura zilei
Lansare de carte
Din suflet pentru doamnele de la Leorda
Femeia în istoria românilor
Eşecurile “Papagalului francez” riscă să dea Franţa pe mâna extremei drepte
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog