Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5519
De la 07 Ianuarie 2003
123207837
pnl

Ţâbuleac şi cu Ţurcanu s-au clănţănit din nou… pe banii publici

  • 7 August 2008, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac (foto) consideră că subalternul său, vicepreşedintele Florin Ţurcanu are de rezolvat treburi mult mai serioase la Protecţia Copilului Botoşani, instituţia pe care i-a dat-o nu demult spre coordonare, decât să se gândească la amplasarea de camere video. „Vom analiza propunerea vicepreşedintelui pentru a vedea dacă ar putea aduce beneficii, dar şi dacă ne putem permite o asemenea investiţie. Nu mi se pare o idee aşa genială. Eu i-am dat ca sarcină coordonarea instituţiei şi aştept să rezolve două proiecte majore cu finanţare europeană”, a declarat Ţâbuleac.
Proiectele vizează îngrijirea specială a persoanelor în vârstă şi asistenţa specială pentru copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate. „După ce va rezolva aceste probleme ne vom gândi şi la camere de luat vederi la Protecţia Copilului. Nu consider că este oportună acum această cheltuială”, a precizat Mihai Ţâbuleac.
Acesta susţine că vicepreşedintele Ţurcanu i-a făcut de asemenea două cereri pentru a i se aproba achiziţionarea unor produse la cabinetul propriu, solicitările fiind în opinia sa neserioase. „Mi-a solicitat să aprob achiziţionarea unui storcător de fructe şi legume la cabinetul său propriu, cât şi folie fumurie pentru geamurile la maşina de serviciu”, a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

„Mi-am pus folie pe maşină din banii mei personali”
În replică, vicepreşedintele Florin Ţurcanu spune că a considerat benefic ca măcar cabinetul său să fie dotat cu un storcător, încât să poată oferi cetăţenilor şi oamenilor care îl vizitează un suc natural pentru sănătatea lor. „Am considerat că este necesar la un Consiliu Judeţean condus de Mihai Ţâbuleac fără hârtie igienică şi săpun lichid la budă, fără hârtie de şters pe mâini, ca măcar cabinetul meu să fie dotat cu un mijloc fix, un storcător. Aşa, la rândul meu, pot să îmi aduc fructe dintr-un supermarket şi pot oferi cetăţenilor un suc natural. Pentru că în orice alimentară sucurile sunt aşa cum sunt. Am considerat de cuviinţă că dacă îi ofer unui om un pahar de suc, să fie unul natural pentru binele sănătăţii lui”, a subliniat Ţurcanu.
Referitor la folia fumurie pentru maşina personală, vicepreşedintele Florin Ţurcanu susţine că şoferul i-a făcut la rândul său un referat, prin care i-a solicitat ca maşina să fie dotată cu folie pentru siguranţa demnitarului: „A solicitat acest lucru pentru că mai facem deplasări în afara judeţului şi dumnealui a considerat de cuviinţă ca demnitarul să poate sta în siguranţă, în spate. Să nu se ştie dacă e cu el sau nu demnitarul în maşină. Dar eu mi-am pus folie pe maşină din banii mei personali pentru că este legal. Maşinile din CJ au avut folii. Nubira a avut folii, fostul vicepreşedinte Ciuştea a avut în plan asta, însă nu a avut timpul necesar”, a mai adăugat Florin Ţurcanu.
Acesta precizează că i-a mai solicitat şefului Consiliului Judeţean ca la intrarea în instituţie să fie montat un aparat de apă, cu pahare de unică folosinţă pentru orice cetăţean care vrea să consume un pahar de apă gratuit în CJ, însă Mihai Ţâbuleac nici n-a catadicsit să îi răspundă. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nu cădeţi în capcana întăririi leului şi nu vă grăbiţi să luaţi credite în euro!
Ce fac românii când ajung la New York ?
îşi pun numere de înmatriculare ”P… Mea”
Poliţia română îşi bate joc de banii contribuabililor români
Deschiderea oficiala a noii biserici româneşti din Atlanta
România, cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE
Iredentiştii maghiari vor ca "Transilvania să fie din nou ceea ce a fost"
Extremiştii maghiari continuă provocările cu panourile cu “Ţinutul Secuiesc”
Încă o găselniţă a imperialismului rus: Uniunea Europei de Est
Îşi doreşte o primărie modernă şi servicii care să funcţioneze ca ceasul
Spitalul de Urgenţă Floreasca, locul unde pacienţii sunt arşi cu apă clocotită
Program Tele'M Botoşani vineri, 9 august
Evreul… tot evreu rămâne
Horoscop
Când şefii judeţului se ceartă, ţapul ispăşitor devine şoferul
Sinistraţii din Rădăuţi Prut vor fi totuşi strămutaţi
Festivalul Mierii la Albeşti
Autorităţile au în vedere întocmirea unei hărţi a inundaţiilor
Comisia de Disciplină s-a spălat pe mâini
1.000.000 lei de la Guvern pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor
Ţuică extrasă prin acoperiş
Comentariul comentariilor (CLXIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog