Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
0 123396510
Memoria lui Eminescu va fi dată pe mâna unui economist

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.



Autor: cetatean
Ca sa conduci o institutie, fie ea si de cultura, trebuie sa stii sa sa contabilizezi si sa gestionezi banul public.Discursile culturale cu ocazia diferetilor evenimente le pot face si cei angajati pentru acest lucru: muzeografi si , bineinteles, domnul Valentin Cosereanu care este pe post de cercetator. DEci decizia presedintelui este una cit se poate de buna,: la conducere un om care stie ce sa faca cu banii iar pentru activitati personalul de specialitate.E mai bine sa se fure toti banii, sa nu se mai faca aproape nimic, sa nu se respecte deloc legea dar sa zicem ca < facem totul in memoria lui Eminescu<?E BINE ASA DEOCAMDATA.
Autor: Luceafărul
N-ai dreptate cetăţene. Memorialul este o instituţie culturală reprezentativă pentru judeţ şi nu o societate comercială de producţie, prestări nservicii sau vânzări de borcane cu dulceaţă. Directorul trebuie să primească delegaţii culturale străine, să primească delegaţii de academicieni, prof. univ. din ţară, este invitat să participe la evenimente similare în ţară şi străinătate. Un economist nu poate reprezenta o astfel de instituţie, ci numai o personalitate culturală cu renume câştigat în breaslă. De furat fură şi un economist. Poate că va fura muilt mai inteligent decât Coşereanu.

Academia Română, universităţile, nu sunt conduse de economişti, ci de somităţi în domeniu.

Autor: Licurici
Când ai de primit o delegaţie oficială, nu pui muzeografa s-o primească. Când eşti gazda unui simpozion, nu pui muzeografa să facă deschiderea oficială. Aşa că cetăţene, după gândirea ta, muzeografa este buricul Memorialului. Ciudată gândire.
Autor: titi
Nu stiu cati purici o sa faca Miluta aici si daca o sa prezinte un" bilant" al poeziilor lui Eminescu...A mai fost contabil sef si la Mecanex....dar poate sa "numere nuferii" de pe lac, asta in mod sigur.
Autor: Anonim
Nu credeti ca fostul director a fost "ajutat" sa demisioneze?

Din cate stiu, la complex exista si un contabil-sef (contabila-sefa?).

Ce ar zice domnul presedinte al CJ daca in CJ, pentru nereguli de ordin contabil ar fi tras la raspundere DIRECT?

Va spun eu cam ce:"Am in institutie specialisti PLATITI sa vegheze la buna desfasurare a activitatii. Voi lua masuri sa fie cercetati si sa plateasca pentru aceasta"

Autor: PT LUCEAFARUL
DL JIJIE ESTE UN OM DEOSEBIT DAR AM IMPRESIA CA DL TIBULEAC A ACTIOMAT LA PROPUNEREA DOAMNELOR DIDII SI ZAMFIRACHE CARE SE TEMEAU PT POSTURILE LOR ,CACI TIPUL E BUN PT AMBELE POSTURI ,SAU DL TIBULEAC IL VA FOLOSI PE DL JIJIE PE POST DE OM CARE SA EXECUTE SI SA SEMNEZE CELE COMANDATE CA DOAR ACOLO SINT MARI POSIBILITATI SE AFACERI .CEI CARE CUNOSC STIU CE VORBESC
Autor: cetatean pt. Luceafar
Multi directori din tara asta isi tin discursurile cu foile in fata , asadar se va putea si aici.Delegatiile culturale straine pot fi insotite de translator deci si aici va merge treaba.De furta fura toata lumea dar la IPotetsi s-a ajuns deja prea departe cu furatul.S-a furat aproape tot banul public , nu se respecta legea de nici o culoare, iar bani pentru angajati nu prea mai sunt ( ore suplimentare, etc. Exista angajati care au minim pe economie 600 ron si isi mai ridica putin salariul cu un spor, doua prevazut in CCM dar SUPRIZA...pentru respectarea CCM -ului nu sunt bani STIMATE LUCEAFAR ca i-au furat:o personalitate culturala cunoscuta in breasla si un contabil cu renume.DEci mai bine vine un economist la conducere, se vor face activitati culturale cu personalul de specialitate inclusiv cu Cosereanu si poate vor fi bani si de drepturi salariale, si de hartie igienica, etc.
Autor: cetatean pentru Licurici
Dar cine crezi , domnule Licurici, ca primea pina acum delegatiile oficiale?Directorul?? Foarte rar, si mai tot timpul muzeograful de serviciu( sunt 3 la numar , cu studii superioare, si care, spre surprinderea vorbesc, fiecare,cite doua limbi straine: engleza si franceza).Directorul face foarte rar ghidaje delegatiilor oficiale, el ocupindu-se mai mult de discutiile de dupa vizita, protocol, stabilirea unor proiecte de viitor. DEci , ca si concluzie, fiecare are rolul sau bine stabilit iar Memorialul functioneaza cu oameni de specialitate bine pregatiti.

PS. gazda unui simpozion este cel care s-a ocupat de intreg proiectul acelui simpozion, deci poate fi directorul sau pot fi ceilalti angajati de specialitate. MAI INFORMEAZA-TE SI MAI STAM DE VORBA.

Autor: Comentator
In primul rind Cosereanu nu mai trebuie sa ramina acolo daca se vrea dezintoxicarea atmosferei. Cit va fi el acolo va sapa pe toti si se va victimiza la toata lumea acuzindu-i pe altii pentru furaciunile lui. In al doilea rind nu e posibil asa ceva ca la o institutie de cultura de un asemenea rang sa fie un economist, acesta poate fi un bun adjunct dar nu director plin care trebuie sa aiba imaginea si competenta integrala. Altfel chiar ajunge memorialul un centru de indrumare.Numai ca trebuie gasita o personalitate adevarata nu un impostor cum e Cosereanu.
Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog