Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 123307907
Sub privirea indiferentă a şefilor culturii locale Urmaşii lui Atila au ocupat tradiţiile botoşănenilor

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.



Autor: [email protected]
D-le Marian Morosan, asa trebuie sa spuneti adevarul destre neamul lui Attila.

La inceputul Erei Noi (Noastre), (h)ungurii parasesc tara lor nativa din muntii Altai, unde au stationat sute si sute de ani si migreaza spre nord-estul muntilor Urali. La est de muntii Urali si astazi exista triburi (h)ungare, care in contiunuare isi practica in viata de toate zilele limba lor altaica – (h)ungara. (Constantin Giurescu, “Istoria Romanilor”, pag.81). In regiunea de nord-est, de langa muntii Urali, locuiesc Vogolii si Ostiacii, triburi inrudite cu (h)ungurii. Ei, aceste rude bune ale (h)ungurilor, traiesc si astazi in padurile nordice ale muntilor Urali. Dupa o stationare de 200 de ani, in muntii Urali, (h)ungurii migreaza spre sud in Kazaria. In anul 830 E.N.cu permisiunea kazarilor, triburile (h)ungare in total sapte, migreaza spre fluviile Don si Nipru. Aceste triburi ale (h)ungurlor mai tarziu au fost numite LEBEDIA. Asa dupa cum am aratat mai sus (h)ungurii s-au asezat in teritoriul amintit numai cu permisiunea kazarilor. (H)ungurii erau subordonati kazarilor, adica jidanilor de azi.(Arthur Koester “The Thirteenth Tribe (Al 13-lea trib)”, Random House,Inc.,New York, 1976, pag.97)

Autor: [email protected]
Acesti kazari i-au transformat pe (h)unguri in servantii lor. Kazarii le-au dat (h)ungurilor primul rege, care era de origine kazara si care a format prima dinastie (h)ungara. (Arthur Koestler “The Thirteenth Tribe”, pag.98). Tot ei, kazarii, le-au transformat profund caracterul lor etnic si etic. Pana atunci, triburile (h)ungurilor aveau numai sefi de triburi. Unul dintre acesti sefi a fost Lebedia, dupa a carui nume a fost numita noua lor “patrie”, pe care mai tarziu au parasit-o. Kagan,conducatorul Kazariei a permis casatoria lui Lebedia cu o “nobila” din tribul kazarilor. In anul 889, (h)ungurii isi mai fondeaza o “patrie” pe care o numesc in limba lor altaica –ETEL-KOZ. Dar n’au avut noroc in aceasta, a cincea lor “patrie”.In anul 896 pecinegii in alianta cu bulgarii ii bat rau de tot pe “bravii” (h)unguri, noi veniti in partea de sud a Moldovei,intre fluviile Nistru si Prut si sunt fortati sa-si caute o alta “patrie”. (Arthur Koestler “The Thirteenth Tribe”, pag.98). In anul 950 ajung in Panonia—province Daco-Romana, unde s-au dedat jafurilor si crimelor impotriva bastinasilor geto-daci. (Constantin Giurescu, “Istoria Romanilor”, pag.82). Multi dintre (h)unguri, dominati
Autor: [email protected]
de kazari, au fost convertiti la judaism si au incercat sa faca primul stat iudaic in centrul Europei. Astfel acea provincie Daco-Romana, Panonia, a fost ocupata de nomazii (h)unguri si a devenit a sasea “patrie” a acestor barbari din Altai.(Enciclopedia iudaica, editia 1960. “In 1960,existau 500 000 de jidani de origine ebraica pe pamant. Jidanii de origine askenaza si kazara (turcica) erau in schimb de 11 milioane). Tinem sa precizam ca cea mai mare sinagoga din lume se afla la Budapesta, nu in Israel, si aceasta este o mare dovada cat de jidaniti sunt (h)ungurii.

Pentru a impiedica formarea primului stat iudaic in centru Europei, “Sfantul” Imperiu Roman i-a convertit pe (h)unguri la catolicism in anul 975. Asa a ajuns fiul regelui barbar al (h)ungurilor, Geza, din Vaic, marele “sfant” crestin Stefan I.( Nicolae Iorga,”Istoria Romanilor”, Chisinau, Uniunea Scriitorilor,editia 1992,pag.22-23 si Ioan Nistor, “Istoria Basarabiei” editura Humanitas, Bucuresti, 1991, pag.18). Stefan I este fondatorul dinastiei Arpad, care a fost recunoscut ca rege al (H)ungariei in 1001 de catre papa Sylvester II, care i-a dat titlul de “Apostolic Majesty (Rege Apostolic)”, pe care regii (h)unguri

Autor: costobocul
Poporul roman este tolerant si nu cred ca pe acelasi pietonal sau in alt loc amenajat nu se pot regasi mestesugari din toata tara.
Autor: Moş Teacă
Costobocule, n-ai priceput că la acest târg organizat în cinstea Zilelor Botoşanilor n-a fost invitat nici un meşter popular botoşănean? Cum se poate să sărbătoreşti un oraş ca Botoşanii invitând numai meşteri unguri? Miroase de la o poştă că totul n-a fost decât o afacere a vreounui trepăduş din primărie. Primarul Flutur ar trebui să dea socoteală pentru această jignire adusă botoşănenilor.
Autor: burebista
frumos istoricul prezentat mai sus, se confirma denumirea de barbari data de multe tari ungariei
Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog