Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 123233732
Editorial Este violenţa o formă de manifestare a credincioşilor alimentată de credinţă?

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.



Autor: Chirac
Alo ! Se poate ?! Chiar in zilele-n care chiftim de francofonie ?! Il cheama Malraux, nu Marleaux ! Iar traducerea corecta e: secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc. Premierement il faut apprendre et apres on peut bavarder … Compris ?
Autor: Rotundu
Mulţumesc, este corectă observaţia. Numai că, în graba obişnuită, m-am inspirat de pe Google unde, dacă veţi da spre căutare "marleaux", veţi găsi ce-am găsit şi eu. Eroarea pare a veni de la un ONG din Buzău, care a postat pe site-ul său ceea ce am "cumpărat" şi eu. Vina îmi aparţine că n-am verificat, mai ales că în urmă cu nici o săptămână Cotidianul a titrat, în scandalul iscat pe seama declaraţiei papei "Andre Malraux: secolul XXI va fi unul religios, sau nu va fi deloc". Asta e, graba strică treaba!
Autor: ghiţă din lume
ţeapă fraere!
Autor: Un cititor
Violenta nu este alimentata de credinta !

Legea Talionului Nu este o lege a razbunarii. Urmareste principiul potrivirii, al echivalentei si al compensarii.Doreste sa asigure o pedeapsa care se potriveste crimei comise(prevenirea razbunarii), o pedeapsa care este egala in valoare cu dauna produsa(prevenirea abuzului) si o pedeapsa care urmareste refacerea daunei(prevenirea nepasarii)

Autor: Un cititor - II
Principiul potrivirii actioneaza intre felul daunei si felul restituirii si previne razbunarea.

Principiul echivalentei estimeaza valoarea daunei si valoarea restituita, prevenind abuzul.

Principiul compensarii intervine intre efectele daunei si diminuarea efectelor si previne nepasarea.

Legea Talionului era un model de invatare inductiv despre valoarea celui de langa tine.Ochiul lui valoreaza cat al tau, etc...

Autor: Un cititor - III
Cele zece Porunci date oamenilor in Vechiul Testament, valabile si astazi arata clar ca Biblia recomanda respectul fata de Dumnezeu(primele patru)

cat si fata de aproapele (urmatoarele sase).Nerespectarea lor duce la violenta.Religia crestina are ca motto :intoarce si celalalt obraz.Daca cele zece porunci ar fi insusite in practica stirile de la ora 17 de pe PRO-TV ar avea alt continut si nu numai.....

Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog