Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11936
De la 07 Ianuarie 2003
123233004
pnl
Editorial

Secretul puterii PSD

  • Ioan Rotundu
  • 24 November 2009, 23:00
Istoria se repetă, teză recunoscută aproape în unanimitate de istorici. Trăim vremurile crizei economice, iar pe fondul acestei crize, în România, se pregăteşte să preia puterea un partid recunoscut drept feciorul cu faţă umană al comunismului: PSD-ul. Iar comunismul n-a diferit prea mult de mişcarea nazistă fondată de Hitler, ajunsă la putere pe fondul crizei economice mondiale din 1929 - 1933. Nu ştiu cine ar putea fi considerat Goebbles al PSD, dar am putut constata că mijloacele de propagandă folosite de PSD se asemuiesc frapant de mult cu cele ale nazismului.
În primul rând că PSD-ul a acţionat şi acţionează după un plan minuţios întocmit. A slujit din umbră guvernarea Tăriceanu, secătuindu-i visteria prin a dirija banii către primarii social-democraţi. După care a minţit senin românii că de vin la guvernare le vor majora salariile, le vor da subvenţii, îi vor umple de euro pe cei care se vor întoarce în ţară.
După alegerile parlamentare i-au abandonat pe cei din PNL şi au format guvern cu cei mai crânceni duşmani ai lor: PDL-ul. Ajunşi la guvernare, n-au făcut nimic din ce-au spus. Când s-au apropiat alegerile parlamentare, au găsit pretextul de a-i abandona pe pedelişti, trecând în opoziţie. După care i-au tocat mărunt că sunt nişte guvernanţi incompetenţi.
În tot acest timp, românii s-au lăsat prostiţi de maşina propagandistică a PSD-ului şi au luat de bune toate spusele lor. Cine-şi mai aminteşte acum că PSD-ul a avut nouă luni ministru la Agricultură şi n-a plătit un leu din subvenţii? Nimeni. Toţi sunt atraşi de mirajul promisiunii lui Geoană că le va da subvenţii, dacă-l aleg preşedinte.
PSD-ul a avut ministrul Muncii, care şi-a bătut joc de profesori cu privire la grila salarizării unice. Şi-au bătut joc şi de bugetari în ce priveşte viitoarele lor salarii. Duminică, toţi învăţătorii şi profesorii, toţi bugetarii au sărit în sprijinul lui Geoană, votându-l, lăudându-l, adulându-l.
Cum este posibil aşa ceva? Este! Este, pentru că PSD-ul are o infernală maşină propagandistică. Toţi foştii activişti ai PCR, acum oameni în vârstă, şi-au pus întreaga experienţă în slujba partidului în care se regăsesc. Întreg judeţul Botoşani este controlat de aceşti foşti activişti comunişti, deveniţi respectabili şi ascultaţi propagandişti social-democraţi. Ei i-au anunţat pe pensionarii satelor şi a cartierelor din oraş că Băsescu vrea să le ia pensiile, dar Geoană le va majora. Ei au informat lumea săracă a satelor că votându-l preşedinte pe Geoană, va veni la putere PSD-ul, care le va da toate ajutoarele tăiate de primarii PDL.
Peste aceşti activişti, aflaţi la baza maşinii de propagandă, stau curierii, activiştii de legătură, care transmit ordinele de la judeţ la comune şi sate. La judeţ găsim, şi regăsim, foştii activişti PCR mai de soi, care au deţinut funcţii de conducere în comunism şi s-au bucurat de privilegiile sistemului. Aceştia, la rândul lor, sunt baza pentru cei de la centru. Totul este bine organizat şi nimic nu se desfăşoară la voia întâmplării.
La ce le-a ajutat primarilor PDL că au pietruit uliţele satelor, au obţinut bani pentru poduri, au dezvoltat iluminatul stradal, au creat staţii de aşteptare pentru călători, au adus rutele de transport privat până în cel mai îndepărtat sat al comunei? La nimic. Totul s-a năruit atunci când activiştii PSD le-au şoptit oamenilor că primarul le-a tăiat ajutorul social şi din 300 câţi erau au rămas câteva zeci. Primarii PSD-ului n-au tăiat ajutoarele sociale, le-au înmulţit. Iar acum, la vot, s-a văzut.
În turul I au votat covârşitor de mulţi pentru reformarea clasei politice. De va ajunge Geoană preşedinte, va fi suficient ca răspândacul social-democrat să le şoptească că nu-i bine să avem parlamentari mai puţini sau parlament unicameral, şi revoltaţii de acum pe clasa politică vor deveni susţinătorii ei de mâine.
Brucane, n-ai fost deloc generos cu noi! Ne-ai dat 20 de ani să scăpăm de racila comunismului şi nouă de trebuie cel puţin dublu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Acţiunea 2012: un proiect european al naţiunii române
riscul împotmolirii în sistem
Traian Băsescu şi-a zdrobit contracandidaţii în Basarabia
Dorin Chirtoacă solicită mai multe secţii de votare pentru turul doi
2.888 este numărul alegătorilor din Grecia
Marketing marca Ioan Manolache
Ţara în care nu merită să faci nimic pentru nimeni
Ateneul Tătăraşi Iaşi pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Crap cu legume la cuptor
Cele trei dorinţe ale poliţistului
Şapca lui Iliescu
Visul lui Putin
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 25 noiembrie
Flutur îşi pregăteşte demisia
dar mai întâi curăţă partidul de balastul uman
Centralele achiziţionate de municipalitate îşi aşteaptă beneficiarii
În curând, botoşănenii din cartierul Tulbureni vor avea gaz metan
Criză, dar nu pentru drumari
Pedeliştii au dormit chefuiţi, iar pesediştii au lucrat pentru ei
Medicii de familie vor să câştige pe seama gripei
În timp ce înregistrăm morţi, gripa a devenit secret de stat
Minivacanţa şcolară forţată va fi de fapt muncă patriotică
Numai vaccinarea ne va scăpa de gripă
Tradiţia de a se căsăpi între ei este respectată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog