Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10911
De la 07 Ianuarie 2003
123231979
pnl

Botoşani: Prefectul Nechifor scos din birou de reporteri ca să-şi ţină audienţele

  • Ioan Rotundu
  • 4 April 2016, 23:00
Ieri dimineaţă, la Prefectura Botoşani, cu prefectul Dan Nechifor s-a petrecut o situaţie ciudată. Fiind zi de audienţă, peste 20 de cetăţeni erau înscrişi să-şi spună păsul prefectului aşa că la prima oră a dimineţii s-au prezentat la uşa prefectului. Numai că oamenilor li s-a spus de către un funcţionar că prefectul nu este în sediu, fiind plecat la unitatea de Jandarmerie unde urma să se desfăşoare o activitate festivă dedicată Zilei Jandarmeriei Române. Li s-a spus că audienţele vor fi ţinute de către o altă persoană. Oamenii s-au revoltat, pentru că au aflat că persoana respectivă nu avea putere de decizie să le rezolve problemele aşa că au insistat să vină prefectul.
În jurul orei 10.00 am fost sunat pe telefonul redacţiei de către cetăţeanul Titi Negrilă din satul Smârdan, comuna Suharău să-mi ceară ajutorul ca să poată discuta cu prefectul. I-am spus că evenimentul de la Jandarmerie este unul protocolar şi că prezenţa prefectului este necesară. Numai că cetăţeanul a ţinut să-mi spună că prefectul este în birou şi că sunt minţiţi că ar fi plecat la Jandarmerie dar că nu vrea să ţină audienţele.
Nu prea am dat crezare spuselor lui Negrilă dar cum prefectul Nechifor a demonstrat că are un comportament ciudat, am sunat la colegii de la Ştirile Tele’M să ajungă o echipă la Prefectură. Am sunat apoi şi la colegii de la Tv Somax. Considerând că mi-am îndeplinit obligaţiile asumate faţă de cerinţele lui Negrilă mi-am văzut de propriile treburi. În juriul orei 11 am fost sunat din nou de Titi Negrilă să-mi mulţumească pentru că reporterii care au venit la faţa locului l-au scos pe prefect din birou ca să ţină audienţele.
Deci cetăţeanul când a afirmat că prefectul este ascuns în birou şi evită să ţină audienţele avea dreptate. De ce o fi procedat aşa prefectul? N-am reuşit să aflu dar intuiesc că nu s-a simţit în măsură să rezolve problemele pe care urma să i le aducă la cunoştinţă cetăţenii veniţi în audienţă.
Este ştiut faptul că la înscrierile în audienţe cel care se ocupă de organizare consemnează pe scurt şi problema care urmează să-i fie prezentată, deci, prefectul cunoştea cu ce probleme ale cetăţenilor se va confrunta şi a căutat să evite confruntarea. De exemplu, Titi Negrilă i-a cerut prefectului să-l determine pe primarul Marcel Chelariu de la comuna Suharău, încăpăţinatul şi refractarul primar să-i rezolve problema angajării însoţitorului la copilul bolnav de autism. De luni de zile Chelariu refuză să facă angajarea, deşi pentru bolnavii de autism sunt reglementări şi programe speciale şi au prioritate în faţa oricărei alte probleme.
Forţat să ţină audienţele, prefectul l-a pus pe Negrilă să-i lase o cerere scrisă. Altfel spus l-a expediat acasă fără a-i da un răspuns concret şi legal. Încep să-mi formez crezul că fostul prefect Costică Macaleţi a fost mult mai sociabil. N-a făcut nimic pentru judeţ, bun sau rău, dar măcar vreme de patru ani a fumat, a băut şi a iubit. Dan Nechifor nici de aşa ceva nu-i în stare măcar. Nici n-a demonstrat că ar fi bun la ceva!
\

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de fasole cu praz
Bancul zilei: Ce este dragostea?
Horoscopul zilei de 5.04.2016
Panama Papers: Sefi de stat, celebritati, miliardari si sportivi folosesc paradisuri fiscale pentru a-si ascunde averile.
Putin, Porosenko, Xi Jinping, Messi si Platini - printre numele vehiculate
Motiunea simpla la adresa Ralucai Pruna, semnata de 18 deputati cu probleme in justitie
Textul motiunii, bazat pe un document al Sindicatului lucratorilor din penitenciare
Lionel Messi, acuzat ca ar detine conturi ascunse in Panama
RISE Project: Legatura dintre miliardarul Steinmetz, off-shore-urile din Panama si Rafo Onesti
Dacian Ciolos: Vom discuta o varianta a legii salarizarii in sedinta de guvern de miercuri
Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Camelia Bogdan,
care a facut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu
Panama Papers: Putin si camarila lui,
afaceri de miliarde de dolari expuse in cea mai mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore
In ziua votului, Ghita ar fi contactat deputatii din toate partidele
cerand-le sa respinga cererile DNA de incuviintare a retinerii si a arestarii, sustine un deputat PSD
NATO ar putea adopta o strategie de contracarare a razboiului hibrid si propagandei Rusiei
- ministrul Apararii, Mihnea Motoc
9 incendii în două zile
58 de intervenţii ale pompierilor în două zile
Portariuc şi ultima zvâcnire a muribundului
Ioan Rotundu
Erdogan respinge orice lectie de democratie din partea Occidentului:
Intai sa-si contemple propria rusine
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog