Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19518
De la 07 Ianuarie 2003
123240586
pnl
Editorial

Botoşani: Dolineaschi văzut prim-ministru de dorohoieni

  • Ioan Rotundu
  • 12 October 2015, 23:00
Mă străduiesc ca aproape zilnic să-mi fac timp pentru a asculta emisiunea „România în direct” realizată de Moise Guran la postul de Radio Europa FM, emisiune difuzată începând cu ora 13.15. Guran aduce în dezbatere publică evenimentele curente din viaţa politică, economică sau socială.
Ieri, spre exemplu, Guran a pus în dezbatere publică cum văd românii viitorul politic al lui Liviu Dragnea ca preşedinte legitim al PSD şi care va fi viitorul partidului sub conducerea acestuia. S-au înscris la cuvânt şi şi-au exprimat opiniile în jurul a 20 de români, printre care şi un dorohoian de-al nostru. Cu excepţia dorohoianului şi a încă unui participant la discuţie, toţi ceilalţi şi-au exprimat dorinţa ca Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare iar PSD-ul să dispară de la guvernare pentru că deja a confiscat bugetul ţării în scop de protecţie socială şi a blocat investiţiile aducătoare de locuri de muncă.
Înscris la cuvânt, dorohoianul nostru a declarat că nu este membru PSD dar că deputatul PSD de Dorohoi, Andrei Dolineaschi ar fi un potrivit prim-ministru. Bineînţeles că omul n-a fost luat în serios cu o astfel de propunere demnă de emisiunile lui Ianţu, „Copii spun lucruri trăsnite”.
Revenind la propunerea dorohoianului, dorinţa exprimată merită a fi supusă unei analize. Mai ales că ea vine din partea unui reprezentant al unei comunităţi de peste 25 de mii de suflete care în întreaga perioadă postdecembristă de până acum n-a cunoscut ce înseamnă şi un alt primar decât social-democrat.
Oraşul Dorohoi, declarat municipiu de către Guvernul PSD în decembrie 1994, până în anul 2000 a pierdut toată industria grea şi uşoară iar miile de muncitori din industria socialistă au devenit cazuri sociale. Primarul Vasile Gherasim a ţinut oraşul departe de investiţiile capitaliştilor vreme de trei mandate. De pe urma sa n-a rămas decât nefericita amintire despre acea stradă poreclită de dorohoieni „Bulevardul Gherasim” la care s-a lucrat pentru modernizare aproape două mandate ale sale.
I-a urmat social-democratul Sergiu Lungu. Acesta s-a apucat de cârpit câte ceva prin oraş dar n-a ratat ocazia să se înfrupte din bani aşa că a fost cercetat penal şi s-a refugiat la PDL, aflat la guvernare, ca să scape de dosar
După Lungu a venit actualul social-democrat Dorin Alexandrescu, fost director de fabrică socialistă care a continuat investiţiile lui Lungu dar şi obiceiurile acestuia de a profita, aşa că şi Alexandrescu este acum cercetat penal.
În tot acest timp, Andrei Dolineaschi a deţinut importante funcţii în PSD la nivel naţional. A fost un apropiat al lui Năstase, l-a slugărit pe Geoană, s-a gudurat pe lângă Ponta şi acum îi curăţă lui Dragnea costumul de scame. Deşi a avut şi are putere în partid, de două mandate deputat de Dorohoi, Dolineaschi n-a făcut nimic pentru urbea sa natală. Figură politică ştearsă, lipsit de performanţe notabile, fără „sânge în instalaţie” cum i-ar spune Berceanu, Andrei Dolineaschi n-are nimic în cariera sa de politician care să-l recomande a fi prim-ministru.
Faptul că o astfel de propunere a venit de la un cetăţean care nu este membru PSD ne demonstrează că această comunitate rămâne în continuare sclava primarilor social-democraţi şi ataşaţi de doctrina partidului care le menţine vie amintirea despre regimul comunist după care aproape întreg oraşul regretă.
Pentru comunitatea dorohoiană timpul a îngheţat la nivelul lui decembrie 1989. Este nevoie de o puternică personalitate locală care să le facă un duş rece şi să-i trezească la realitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 13.10.2015
Bancul zilei: Nervozitatea poliţistului
Reţeta zilei: Ardei copti la borcan
Ecou din Spania la editorialul „Cretinismul religios”
Evenimente ISU Boto;ani
13 octombrie - Ziua Informării Preventive
şi Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre
Marian Oprisan: PSD va avea premier, indiferent cum il cheama, pana la capat
Conducerea extinsa a PSD, reunita in sedinta dupa alegerea lui Liviu Dragnea si inainte de Congres
PSD ar putea avea patru prim-vicepresedinti, dar functia de presedinte executiv ar putea fi desfiintata/ La sedinta a participat si Gabriel Oprea
Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie prin OU
Primii bani vor veni din bugetul anului viitor
Cum se vede viitorul cu Dragnea in fruntea PSD
Proiectul de lege privind votul prin corespondenta a prins viteza in Comisia de cod electoral
Autoritatea Electorala Permanenta urmeaza sa prezinte marti o prima forma a legii
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog