Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5509
De la 07 Ianuarie 2003
123201812
pnl

Florin Jianu, primul care a demisionat din Cabinetul Grindeanu:

  • Cand Guvernul si-a pierdut credibilitatea, ar fi imposibil sa recastige increderea manifestantilor
  • 14 February 2017, 23:00
Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, primul care si-a dat demisia din Guvernul Grindeanu dupa adoptarea ordonantei de urgenta 13 privind modificarea Codului penal, a declarat, marti, ca executivului actual i-ar fi imposibil sa recastige increderea manifestantilor.
Intrebat de HotNews daca Guvernul Grindeanu, dupa ce a abrogat OUG 13 si dupa demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache, ar putea castiga increderea manifestantilor care ii cer demisia, Jianu a raspuns:
"Cred ca in momentul in care ai pierdut ca Guvern credibilitatea si ai o pecete, ar fi imposibil sa mai revii...".
Intrebat daca Guvernul Grindeanu ar trebui sa demisioneze, Jianu a glumit imitandu-l pe fostul ministru Iordache: "Alta intrebare!".
In context, el a mai explicat ca si-a dat demisia pentru ca a considerat ca orice actiune a Guvernului, in orice domeniu, ii va fi umbrita, pe fondul credibilitatii scazute.
"Acum eu cred ca solutia este in mana altora, nu in mana mea. Ceea ce consider etic, ca importanta profesionala, am facut deja pasul, desi altcineva ar fi trebuit sa-l faca in acel moment, ministrul Justitiei. Actiunea Guvernului se bazeaza pe perceptie publica si pe credibiliate si in momentul in care pierzi credibilitatea, orice ai face in continuare va fi umbrit", a mai aratat Jianu.
Fostul ministru a povestit ca in sedinta din noaptea in care a fost adoptata OUG 13/2017 si publicata in Monitorul Oficial, doar ministrul Justitiei, ministerele avizatoare si premierul Grindeanu aveau acces la documente.
"In sedinta de Guvern nu se voteaza, nu ai posibilitatea sa te opui unui act normativ. Singurii implicati sunt initiatorul, avizatorii si prim-ministrul, care isi asuma acel act normativ. Eu cred ca niciun alt ministru din sedinta de guvern nu stia despre acele acte normative aduse la sfarsitul sedintei de guvern. Posibilitatea de a intreba sau de a interveni pe un act normativ o ai numai daca materialele ti-au fost trimise inainte cu cateva zile, iar departamentul tau juridic poate sa formuleze un punct de vedere. In momentul in care ti s-a pus un teanc de documente pe masa, este imposibil sa aiba o reactie", a mai explicat Jianu.
In context, el a mentionat ca vrea sa ofere in continuare Guvernului experienta sa in domeniul antreprenoriatului, ca voluntar.
Raport al Curtii de Conturi: Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ar fi incasat ilegal bonusuri de peste 53.000 de euro pe cand era director general la Posta Romana
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inca un membru PSD e alaturi de Mihai Chirica.
Europarlamentarul Catalin Ivan: PSD si Guvernul Grindeanu trec printr-o criza foarte grava de credibilitate si de imagine in plan extern si intern
Bancul zilei: Altă întrebare?
Horoscopul zilei de 15.02.2017
Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat ca ENEL sa plateasca statului roman 400 milioane de euro
Protest al soferilor aradeni impotriva coruptiei si Guvernului, in centrul orasului
Doina Pana, la RFI : Mihai Chirica sa plece de buna voie, daca nu se regaseste in conducerea PSD
Japonia: Numar record de casatorii "fara sex"
Cele doua membre PSD angajate fictiv la Protectia Copilului Teleorman si fostul sef al Serviciului Administrativ al institutiei au recunoscut acuzatiile DNA.
Dragnea: Am cerut audierea de martori noi
Proiectul lui Tariceanu care exclude presedintele si ministrul justitiei
din procedurile de numire a sefilor DNA si DIICOT si a conducerii Inaltei Curti, amanat inca o luna de senatorii juristi
talia incearca sa castige sprijin pentru o Europa cu doua viteze,
spre nemultumirea grupului de la Visegrad (presa)
Klaus Iohannis: Bugetul, problematic si riscant. Risc real sa se depaseasca deficitul de 3%.
Fostul primar al Pitestiului, Tudor Pendiuc, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar
PSD Arges se mobilizeaza pentru un miting de sustinere a Guvernului Grindeanu
la Pitesti/ Precedenta incercare a esuat total
Oportunitate pentru antreprenorii din Botosani
Ciudăţenii care anunţă ceva periculos nouă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog