Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
271
De la 07 Ianuarie 2003
123281446
pnl

Codreanu, agricultura şi Petria cel cu procese multe

  • 7 April 2008, 23:00
Şeful peremiştilor botoşăneni, Dumitru Codreanu (foto) abordează problema agriculturii, apreciind că prognoza de anul acesta este destul de sumbră pentru cei care practică astfel de activităţi. În sensul că va fi iar secetă şi temperaturi de peste 40 grade Celsius. În opinia sa, actuala guvernare nu doreşte să preîntâmpine nişte efecte negative ce se vor înregistra în România cu certitudine.
„Am vorbit cu cei de la Bucureşti, de la Agrostar şi manifestările vizavi de această situaţie a agriculturii româneşti vor continua la Ministerul Agriculturii până când revendicările sindicaliştilor din această ramură vor fi puse pe masa de negocieri şi aprobate”, a declarat Codreanu.
Acesta vrea să se refere în primul rând la negocierile privind preţul la motorina folosită în agricultură ce conţine accize şi taxe, care în mod normal ar trebui luate din altă parte. „Aceste taxe ar trebui luate de la cei care circulă pe drumurile publice şi nu pe ogoare. Apoi, producţia internă nu este protejată în nici un fel. Şi aşa este mică. Ne-am aruncat în iureşul economiei de piaţă cu produsele noastre româneşti cu toate că sunt nişte produse obţinute ecologic. Românul nu are de unde să cumpere atâtea îngrăşăminte cu care să trateze pământul având în vedere preţul extraordinar de mare al acestor importuri. Asta face ca produsele noastre să fie mai ecologice decât a celorlalte ţări”, susţine Dumitru Codreanu, specificând că nu ştie dacă această şpagă ce se practică pentru importuri îi determină pe unii guvernanţi să nu facă importuri masive.

Petria, brunetul din Tudora
Peremistul botoşănean are un dinte şi împotriva unor angajaţi ai Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură Botoşani, care lucrează pe un salariu destul de bun, deşi sunt cu totul şi cu totul de alte meserii decât cele care ar trebui. Un exemplu fiind chiar cel al angajatului de la primirea actelor. „La primirea actelor de la acei ţărani obidiţi care vin dintr-o parte sau alta a judeţului şi stau la rând într-o sală şi un ţarc exact ca la obor, lucrează un oarecare tehnician veterinar. Nu ştiu ce caută acolo el să primească actele pentru subvenţii. Om care a fost judecat, care a avut o grămadă de procese, care nu are nici în clin, nici în mânecă, după părerea mea, despre ceea ce înseamnă APIA. Dar probabil că banii lui au avut o culoare oarecare atunci când s-au dat aceste examene. E un tip brunet, de undeva de la Tudora. Petria îl cheamă”, a declarat Dumitru Codreanu, asigurând că nu e singurul exemplu, instituţia dându-le o şansă şi altor persoane de a se „recalifica” direct la locul de muncă, printre altele şi unui fost ziarist. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câmpanu şi-a înfiinţat spital privat la Darabani
la preţul practicat, s-ar putea să-i caute pe pacienţi... cu lumânarea
Elevii problemă
Ochii de vasilisc
Ioan Rotundu
Baronul în baron trage!
Primarul vrea înverzească faţa oraşului
Constantin Conţac vrea să dezumfle roţile de la ASP
Comentariul comentariilor (XCIII)
(Ioan Rotundu)
Rom la ceas aniversar
Ziua NATO, marcată la Instituţia Prefectului
Varianta MAE, privind moartea dorohoianului Crulic în Polonia
Românul care a condus Disnayland-ul timp de 10 ani
Dana Rogoz - interviu în exclusivitate cu Monica Cruz
Cei din Obştea Dracşani cred că au evitat capcana prefectului Sorescu
Un concurent serios la scaunul de primar la cucoanei preotese
aspirantul este un director de şcoală cu bune rezultate manageriale în activitate
Horoscop
Cea mai proastă zi din viaţă
Program TELE’M Botoşani, marţi, 8 aprilie
Salvaţi-l pe Dragoş!
Angajări la urgenţă pentru Italia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog