Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1433
De la 07 Ianuarie 2003
123197736
pnl

SIP şi LSI continuă să se şicaneze reciproc

  • 28 November 2007, 23:00
Cele două sindicate care ar trebui să reprezinte interesele învăţământului botoşănean nu mai reuşesc să se înţeleagă de nici o culoare. Acuzaţiile şi criticile curg atât din partea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, cât şi a Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani. Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani, Gheorghe Constantinescu, critică acţiunea de protest organizată de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) în şcolile botoşănene.
Deşi sindicatul pe care îl reprezintă nu a luat parte la acţiunea de protest, Constantinescu critică faptul că greva de protest de două ore a fost organizată doar în cinci judeţe ale ţării. "Dacă tot s-a făcut grevă, de ce nu a fost organizată în toate judeţele ţării, dacă este o federaţie naţională atât de importantă şi atât de mare. Greva de avertisment a fost anunţată oficial că se organizează în cinci judeţe", critică Gheorghe Constantinescu, liderul LSI Botoşani.
În ceea ce priveşte apelul la solidaritate făcut de Maria Ţiprigan, liderul SIP, Constantinescu susţine că erau solidari doar în cazul în care greva de avertisment era organizată pe nişte motive bine întemeiate. Însă, Constantinescu este de părere că SIP a avut revendicări care erau deja soluţionate. O singură revendicare este susţinută, dar nu în totalitate, de LSI, cea cu privire la creşterile salariale pe 2008. "Că nu sunt creşterile salariale pe 2008 se discută şi se fac negocieri. Bugetul încă nici nu a fost votat", a adăugat preşedintele LSI Botoşani.
Acesta susţine că SIP nu are nici un motiv să facă apel la solidaritate în condiţiile în care FEN nu a participat la negocieri. Dacă dorea solidaritate SIP trebuia să consulte şi celălalt sindicat cu privire la formele de protest pe care vor să le organizeze. Constantinescu susţine că greva de avertisment nu trebuia organizată, drept urmare ea nu a avut nici un efect. "Cele trei federaţii de la nivel naţional au considerat că nu este momentul de a se face o grevă, mai ales că era şi perioadă electorală şi mai ales că motivele invocate de ei nu mai erau de actualitate", a declarat Gheorghe Constantinescu.
Din partea celuilalt sindicat, Maria Ţiprigan preşedintele SIP susţine că atitudinea colegilor săi este "de tot penibilul". Ţiprigan susţine că LSI atacă organizaţia pe care o conduce în mod nejustificat, în loc să se solidarizeze. "În loc să stea în banca lor şi să spună că au aşteptat să ne sacrificăm noi vin şi spun nişte minciuni ieşite din comun. Şi toate acestea nu fac decât să arunce o lumină sumbră asupra lucrătorilor şcolii", a declarat Ţiprigan. Ea susţine faptul că FEN a fost singură în lupta cu Guvernul şi cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Dacă nu se organizau formele de protest, Maria Ţiprigan consideră că nici la ora actuală nu se semna Contractul colectiv de muncă unic la nivel de ramură. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos
Consilierii judeţeni au dat start declinului Feliciei Mihai
Instituţia Prefectului vrea să lucreze conform standardelor europene
Primarul Flutur luptă cu mentalitatea botoşănenilor
Nedreptăţi juridice imposibil de pedepsit
Ioan Rotundu
Prefectul Sorescu încă nu s-a hotărât de partea cui să treacă
Municipalitatea pregăteşte sărbătorile iernii
CJ a suplimentat suma de bani pentru UMS Suharău
Prefectul a intrat ieri în Penitenciarul Botoşani
La Frumuşica, politica pumnului în gură revine în actualitate
Incendiu de la un coş deteriorat
Ofertă atractivă pentru a munci în Germania
Constantinescu calcă în bătătura lui Ţiprigan
SIP îndrumă LSI să-şi informeze doar proprii membri de sindicat
Azi, inspectori pentru protecţia consumatorului vor fi testaţi
În locul grevei, comisarii Gărzii de Mediu au preferat controlul
Alex Dima îi prezintă pe copiii care dau lecţii parlamentarilor
Stirile PRO Tv au editii speciale
Filmele bune sunt la Pro Tv
Horoscop
Sadism marinăresc
Sunaţi-o, e tânără şi dornică de muncă!
Datini şi tradiţii de Sfântul Andrei
Românul şi duioşia
Bitoci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog