Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9383
De la 07 Ianuarie 2003
122581322
Editorial

Le-a veni mintea la cap, dar nu de tot

  • Ioan Rotundu
  • 8 July 2016, 23:00
Cu vocea sa de crainic radio al vremurilor din anii 1950 - 1960 când, cu mânie proletară, aceştia citeau comunicate privind actele ostile ale duşmanilor poporului care ascundeau cerealele pentru a nu achita cotele la stat sau refuzau să se înscrie în Gospodăriile Agricole de Colective, copreşedinta PNL Alina Gorghiu a anunţat că partidul pe care-l reprezintă nu va mai face chilimet politic cui UNPR-ul lui Gabriel Oprea, vicepremierul lui Ponta care acum are statut de inculpat în mai multe dosare aflate deja pe rolul instanţelor de judecată.
După ce s-a răţoit la toţi cei care au criticat intenţia PNL-ului de a face o alianţă politică sau chiar fuziune cu UNPR, iată că aceiaşi Gorghiu bravează acum şi susţine că partidul său vrea să rămână curat ca lacrima şi să nu fie făcut părtaş ca corupţia care a cuprins ţara iar la alegerile parlamentare din toamnă liberalii să candideze de unii singuri şi să preia puterea în România.
În primul rând că PNL nu este un partid curat ca lacrima ci unul plin de corupţi, prezenţi la toate nivelele organizatorice ale partidului. Gorghiu crede că românii au uitat de participarea liberalilor la preluarea puterii în România alături de PSD, ambele partide formând cel mai corup guvern postdecembrist, PNL participând din plin la acest guvern cu miniştri corupţi şi puşi pe hoţii, o parte dintre ei fiind acum după gratii, cel mai ilustrativ din acest punct de vedere fiind Relu Fenechiu care a plecat la închisoare direct din fotoliul de ministru.
Că liberalii au stopat orice alianţă politică cu UNPR este un semn că le-a mai venit un dram de minte la cap dar nu suficientă ca să se laude că va câştiga alegerile parlamentare de la toamnă.
PNL nu poate afirma că este un partid curat lacrimă pentru că păstrează în rândurile sale destui corupţi de marcă aflaţi în anchetă la DNA sau chiar condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie şi păstraţi în partid în funcţii cheie. Iar dacă cineva pune la îndoială afirmaţiile mele, îi ofer ca exemplu corupţii din PNL Botoşani.
Cu cine vrea Gorghiu să câştige la toamnă, la Botoşani, alegerile parlamentare? Cu deputatul Verginel Gireadă, deja condamnat, are pe rolul instanţelor de judecată o altă serie de dosare. Din momentul în care nu va mai fi parlamentar toate aceste procese vor începe să se deruleze iar Gireadă riscă să ajungă după gratii, el devenind recidivist.
Se laudă că va candida la toamnă pentru un nou mandat de deputat. Gorghiu ştie că Gireadă are deja o condamnare dar nu l-a eliminat din partid. Limbajul politic al Alinei Gorghiu este unul cu două feţe, ipocrit, şi dacă va continua în acest mod la toamnă va fluiera a pagubă alături de corupţii săi privind cum PSD-ul preia din nou guvernarea în România.
Deputatul Costel Şoptică este un evazionist fiscal de marcă. Cel puţin două societăţi ale sale au fost trecute în insolvenţă pentru că sunt datoare la stat dar familia Şoptică este tot mai bogată de la un an la altul. Afacerile lui Şoptică sunt pe bani publici şi cum să-i dai crezare preşedintelui Klaus Iohannis când a declarat marţi că vrea o barieră de netrecut între afacerile de firmă ale politicienilor şi banii publici.
Ciudat la Şoptică mai este şi faptul că anul trecut s-a lăudat la postul Tv Tele’M că i-a făcut cadou fetiţei, cu ocazia majoratului, un autoturism de 50 mii euro. În recenta sa declaraţie de avere pe anul 2015 nu declară venituri din activităţile firmei ci numai din leafa de parlamentar. De unde a avut cei 50 mii euro pentru cadoul fetiţei? Poate vor fi curioşi cei de la DMA să afle!
Şoptică s-a cocoţat ca păduchele în frunte pe lisata de candidaţi ai PNL la Consiliul judeţean susţinând că el este aducător de voturi. N-a adus voturi dar i-a dezgustat pe mulţi susţinători ai PNL să nu voteze cu liberalii. Prezenţa sa pe lista la parlamentare va trimite voturile multor botoşăneni către candidaţii PSD.
Senatorul Viorel Grigoraş, şi el cu un dosar penal suspendat din cauza imunităţii parlamentare, acuzat că a tras o ţeapă de 7,5 miliarde lei vechi Ministerului Muncii prin decontarea fictivă a cupoanelor de transport gratuit ale pensionarilor, se laudă prin judeţ că şi-a cumpărat deja primul loc pe lista PNL la Senat. N-a spus cine i-a vândut locul dar este lesne de ghicit că Gorghiu de la Bucureşti nu este străină de o aşa afacere, dacă ce spune Grigoraş este şi adevărat.
Am indicat doar trei nume de potenţiali candidaţi ai PNL Botoşani la parlamentarele din toamnă. Toţi aceşti trei aparţin tagmei corupţilor, ei sunt aproape zilnic în preajma lui Gorghiu şi aceasta nu poate nega că nu le cunoaşte palmaresul infracţional de ordin penal şi moral.
Starea de fapt de la Botoşani se regăseşte în mai toate judeţele ţării. Cu aşa candidaţi PNL-ul va câştiga alegerile în România şi va prelua puterea la Calendele greceşti şi nu în urma alegerilor de la toamnă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilri: Poliţistul milos
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Horoscopul săptămânii 4 – 10 iulie 2016
Dragnea, intrebat daca Gabriela Firea va fi candidatul PSD la prezidentiale:
Nu e bine sa folosim postul de primar general ca o trambulina personala
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Liberalii renunta la fuziunea cu UNPR
- PNL a decis sa mearga singur la alegerile parlamentare
Curtea Constitutionala a decis ca si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul
Un cuplu social-democrat fericit. Casă de piatră!
Ioan Rotundu
Redacţia Jurnalul vă informează
"Unde erati cand PNL si PSD bateau palma pentru a-si transa majoritatea primariilor din tara printr-un blat de proportii nationale?
Romania are nevoie de un presedinte implicat"
Botoşani: Dublă lovitură dată corupţiei din administraţie
Ioan Rotundu
Euractiv.ro: Victor Ponta este vizat de o ancheta DNA privind stergerea datoriei Rompetrol
Tariceanu sustine ca Iohannis le-a propus celor de la PSD si PNL formarea unui guvern
de uniune nationala dupa alegerile parlamentare
Botoşani: La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog